­­­Handleiding verwerken autolak
 
 1. De ondergrond moet schoon, droog en vetvrij zijn. Loslatende oude verfresten en roest verwijderen, ontvet het te behandelen gedeelte met een ontvetter.
 2. Vul eventuele oneffenheden op met plamuur of filler.
 3. Schuur tot een mooi glad resultaat met een ( waterproof schuurpapier) korrel 400/800 en daarna met korrel 1200.
 4. Plak alle niet te spuiten gebieden af met tape en kranten, zorg dat je de lak kunt uitwaaieren naar een goed gedeelte.
 5. Primer aanbrengen (bij kunststof delen kunststof primer gebruiken).  Houd de spuitbus met primer op ongeveer 20/30cm afstand en breng een aantal dunne lagen primer, met intervallen van 20 minuten, aan. Primer minimaal 2 uur uit laten harden voor het schuren.
 6. Daarna licht schuren korrel 1200.
 7. De spuitbus op kamertemperatuur brengen ( niet verwarmen) Ideale verwerkingstemperatuur is tussen de 15 en 20 graden. Voor gebruik de spuitbus 2 minuten goed schudden en een proefstukje spuiten.
 8. Laklaag aanbrengen in meerdere dunne lagen, wacht tussen de lagen ongeveer 15 minuten, Voor het aanbrengen van de volgende laag de spuitbus weer goed schudden. Ga door tot het geheel goed is gedekt.
 9. Metallic lak is mat en moet afgewerkt worden met een blanke lak. Tussen de laklaag en blanke lak NIET schuren. Na 20 minuten de blanke lak aanbrengen in meerdere dunne lagen en een beetje “uitnevelen” over de bestaande laklaag. Spuit je te snel de blanke lak dan krijg je een craquelé effect. LET OP! 1K blanke lak is gevoelig voor vocht. Zorg voor een droge en warme ruimte om de lak aan te brengen. Mochten er toch witte vochtplekken zijn ontstaan dan kun je deze wegwerken met een föhn . 2K blanke lak is veel minder vochtgevoelig.
 10. 24-48 uur laten drogen afhankelijk van temperatuur, daarna het geheel licht schuren met waterproof schuurpapier korrel 2000. (Pas op dat je niet door de blanke laklaag heen schuurt).
 11. Na gebruik het ventiel schoonspuiten (spuitbus op de kop houden en de sproeikop circa 5 seconden ingedrukt houden).
 12. Is het geheel mooi glad, dan eventueel polijsten Paint-Renovator van Autoglym
 13. Als laatste de hele auto in de was zetten ter bescherming.

De droogtijd is afhankelijk van de omgevingstemperatuur, de luchtvochtigheid en de aangebrachte laagdikte.

Veel succes,